فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال هفتم شماره 28 (بهار 1397)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال هفتم شماره 28 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • گلناز اژدری، محمد لگزیان *، علی شیرازی، بی بی مرجان فیاضی صفحات 1-32
    زمینه
    این پژوهش در زمینه مدیریت منابع انسانی در شرکت های دانش بنیان است. پژوهش های متعددی بر نقش مهم اقدامات مدیریت منابع انسانی در شرکت ها تاکید دارند ولی اساس فعالیت های شرکت های دانش بنیان نوآوری و خلاقیت در ارائه خدمات و محصولات است که در مدیریت منابع انسانی این شرکت ها باید به این امر توجه شود. همچنین خلاقیت و نوآوری در اولویت بندی اقدامات جاری مدیریت منابع انسانی از ضروریات مدیریت کارآمد منابع در این شرکت ها می باشد.
    هدف
    هدف این مقاله بررسی اقدامات اولویت دار و جاری مدیریت منابع انسانی در شرکت های دانش بنیان است.
    روش
    روش این پژوهش آمیخته است که ابتدا با روش دلفی اصلی ترین اقدامات مدیریت منابع انسانی شناسایی شدند و سپس این اقدامات مورد پیمایش قرار گرفتند. نمونه این پژوهش در بخش کیفی مدیران و سیاستگزاران شرکت های دانش بنبان بودند که بیش از 10 سال سابقه کار داشتند و در بخش کمی تعداد 168 نفر از مدیران و کارشناسان مدیریت منابع انسانی در 102 شرکت های دانش بنیان رده صنعتی در شهر تهران است.
    یافته ها و
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که اقدامات جذب و به کارگماری، مصاحبه استخدام، برنامه ورود به سازمان، ساختار رده بندی و پرداخت کارکنان، پرداخت های اقتضایی و موقعیتی و پاداش های گروه های خاص اغلب این شرکت ها اجرا می شود. ازآنجاکه در این پژوهش اقدامات مدیریت منابع انسانی به تفکیک بررسی شده اند، نتایج این پژوهش برای برنامه ریزی در جهت توانمند سازی، بهسازی و آموزش مدیران و تصمیم سازان مدیریت منابع انسانی در شرکت های کوچک و متوسط و برنامه ریزی راهبردی و کلان ملی در جهت توانمند سازی شرکت های دانش بنیان راهگشا است.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی در شرکت های دانش بنیان، مدیریت منابع انسانی در شرکت های کوچک و متوسط، شرکت های دانش بنیان، نوآوری در اقدامات مدیریت منابع انسانی
  • زهرا آخوندی، رضا افهمی * صفحات 33-70
    زمینه
    نظر به اهمیت خلاقیت در توسعه جهانی و تاکیدبر پرورش آن در سنین کودکی و نقش هنر در شکوفایی آن ازیک سو و ابراز نگرانی ها مبنی بر «بحران خلاقیت» و فقدان درک آن در مدارس، ازدیگرسو، لزوم ارائه راهکارهایی نو و کاربردی را در عصر حاضر ایجاب کرده است.
    هدف
    پژوهش حاضر درصدد طراحی الگوی موسیقایی کارآمد برای پرورش خلاقیت دانش آموزان دبستانی با قابلیت کاربست توسط معلمان غیرمتخصص ایرانی و اعتبارسنجی آن است.
    روش
    این پژوهش از سه مطالعه پی درپی استفاده کرده است. مطالعات پیمایشی اول و دوم، در راستای طراحی الگوی مدنظر، شامل سنجش قابلیت اجرایی شیوه آموزشی هنرمندان در پرورش خلاقیت با مفاهیم موسیقایی و تجارب آموزشی جان کیج، موسیقی دان و معلم برجسته قرن بیستم، در دو مرحله پرسش نامه محقق ساخته به روش دلفی، مورد ارزیابی متخصصین سه حوزه آموزش و پرورش، هنر و موسیقی، بود. در مطالعه آزمایشی سوم با هدف اعتبارسنجی الگوی مزبور، اجرای آن توسط یک معلم غیرمتخصص، بر روی گروهی از دانش آموزان دختر اول ابتدایی، به همراه پیش و پس آزمون فرم الف آزمون تصویری خلاقیت تورنس اجرا شد.
    یافته ها
    یافته ها نشانگر پذیرش برخی از ابعاد الگوی آموزشی هنرمندان و راهبردهای آموزشی مبتنی بر تجارب جان کیج در قالب یک مجموعه راهبرد جهت اجرا در مدارس ایرانی بر اساس اجماع متخصصان و همچنین نتایج مطالعه سوم نیز حاکی از وجود اختلاف معنادار میان گروه آزمایش دارای تجارب موسیقایی و کنترل در مولفه های خلاقیت، سیالی، ابتکار، انعطاف و نمره کل خلاقیت به جز نمره بسط بود.
    نتیجه گیری
    تحلیل ها نشانگر کارآمدی الگوی مذکور بر پرورش خلاقیت کودکان دبستانی و کاربستش توسط معلمان غیرمتخصص در محیط آموزشی ایران می باشد.
    کلیدواژگان: الگوی پرورش خلاقیت، پرورش خلاقیت از طریق آموزش موسیقی، پرورش خلاقیت کودکان دبستانی، جان کیج
  • زهره محمدی زنوزق *، فرید قائمی صفحات 71-106
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش طراحی سایت آموزش با ویژگی های منحصر به فرد و بررسی پتانسیل و تاثیرآن بر روی مهارت نگارش زبان آموزان و همچنین پتانسیل آن در جلب خلاقیت زبان آموزان در مدیریت گفتمان از طریق انتقال معنا ( NOM) و انتقال فرم یا صورت (NOF) زبان انگلیسی می باشد.
    روش
    60 زبان آموز سطح متوسط به صورت تصادفی و بر اساس نمرات آنان در آزمون تعیین سطح آکسفورد به دو گروه نگارش مشارکتی و مشارکتی الکترونیکی تقسیم شدند. مهارت نگارش و خلاقیت در مدیریت و تعمیر و اصلاح گفتمان در انتقال معنا مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها از طریق پیش آزمون و پس آزمون مهارت نگارش و تجزیه و تحلیل گفتمان از طریق ضبط صدا در گروه نگارش مشارکتی در کلاس و پیش آزمون و پس آزمون و کد گذاری باز عملکرد زبان آموزان در وب سایت آموزشی در گروه نگارش مشارکتی الکترونیکی جمع آوری شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل چند متغیره کوواریانس و مجذور کای نشان داد که مشارکت الکترونیکی باعث افزایش نمرات نگارش زبان آموزان شد. پتانسیل این تکنولوژی در جلب خلاقیت انتقال فرم و توجه به آن و انتقال معنا جهت مدیریت گفتمان در مقایسه با نگارش مشارکتی تفاوت معنا دار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که ایجاد بستر های فعالیت مشارکتی از طریق استفاده از تکنولوژی در آموزش باعث افزایش یادگیری در مهارت نگارش می باشد. همچنین گفتمان و مدیریت آن از طریق سایت های الکترونیکی مشارکت زبان آموزان باعث ترغیت زبان آموزان و ابتکار عمل در تعمیر و اصلاح گفتمان و انتقال معنا می شود.
    کلیدواژگان: نگارش مشارکت الکترونیکی، مذاکره و انتقال معنا و فرم، خلاقیت مدیریت گفتمان
  • سیدحبیب الله میرغفوری *، علی مروتی شریف آبادی، امیراحسان زاهدی صفحات 107-142
    زمینه
    یکی از ویژگی های مهم سازمان های امروزی در کوران تغییرات محیطی، جهانی شدن و تغییر عمیق رجحان های مصرف کنندگان و خواسته های مشتریان، به عنوان عامل موفقیت کسب و کارها و همچنین راهی برای ورود به بازارهای جهانی، نوآوری است و تجاری سازی و انتقال یافته های تحقیقاتی به عرصه صنعت و بازاریابی، بی اغراق یکی از پیچیده ترین مراحل فرایند نوآوری است. تجربیات کشورهای مختلف نشان می دهد که شرکت های کوچک و متوسط در توسعه فناوری، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد نقش اساسی دارند و به گفته اکثر صاحب نظران، زی بنای اقتصاد دانش بنیان به شمار می روند. موضوع نوآوری و تجاری سازی در شرکت های دانش بنیان به مراتب بیشتر و ضروری تر احساس می شود.
    هدف
    هدف این پژوهش ،تدوین مدلی یکپارچه برای توسعه سطح نوآوری و تجاری سازی شرکت های دانش بنیان ایران است.
    روش
    این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی است که با استفاده از رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شده است.جامعه آماری، شامل افراد متخصص و صاحب نظر در حیطه فعالیت شرکت های دانش بنیان استکه با استفاده از رویکردنمونه گیری هدفمند در مجموع تعداد 13 نفر از متولیان شرکت های دانش بنیان استان تهران به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند.داده ها به روش مصاحبه با هدایت کلیات و به صورت نیمه ساختار یافته گردآوری شد. برای به دستآوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده درپژوهش استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس فرآیند نظریه داده بنیاد، طی مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، 259 مفهوم ساخته شده در 57 مقوله دسته بندی شدند سپس ضمن شناسایی مقوله محوری، مقوله ها در درون مولفه های اساسی شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها قرار گرفتند و مدل نهایی شکل گرفت.
    نتیجه گیری
    بر اساس تحلیل داده ها «راهیابی به بازار» مقوله محوری در توسعه سطح نوآوری و تجاری سازی شرکت های دانش بنیان است که بررس یراه ها یمختلف برای فتح و ورود به بازار همچنین نحوه تعامل با بازیگران فعلی بازار حیاتی است و راهبردهایی برای این منظور تدوین شده است.
    کلیدواژگان: نوآوری، تجاری سازی، دانش بنیان، نظریه داده بنیاد
  • غلامحسین بیابانی *، روح الله روحزاده صفحات 143-178
    زمینه
    تاثیر خلاقیت و نوآوری در پیشگیری وکشف جرم موجب می شود پلیس بتواند نقش بسیارمهمی ایفا کند و موجب گردد تا در رویارویی با تبهکاران با استفاده از شیوه های خلاقانه و نوآورانه، رسالت خویش را بطور اثربخش به انجام برساند. در حقیقت پایه و اساس روزآمدی پلیس خلاقیت است و تنها با استفاده از خلاقیت می تواند مسائل خود را شناسایی کند.
    هدف
    هدف مقاله حاضر این است که دانش نوآورانه و خلاقانه چه تاثیری در ماموریت پلیس در پیشگیری و کشف جرم دارد و آیا پلیس به طور مستقیم از دانش نوآورانه بهره مند می شود یا از فناوری موجود سود می جوید.
    روش پژوهش: روش به کار رفته در مقاله حاضر از لحاظ ماهیت کاربردی بوده و از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد.
    یافته ها
    پلیس چهار دوره را پشت سر گذاشته است، که اولین رویکردهای جدید پلیسی برای ورود به عرصه نوآوری پلیس جامعه محور است که شیوه های آن، متنوع است و اغلب در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است. اما هر چه تغییرات نوآورانه در پلیس بیشتر به وقوع بپیوندد، اثرات مثبت و فواید زیادی برای جامعه دارد. نوآوری های پلیس را در می توان به چهار دسته مجزا مانند برنامه ریزی ، اجرائی ، فنی و راهبردی دسته بندی کرد.
    نتیجه گیری
    از دهه 1980 پلیس توانسته از دانش های نوآورانه در ماموریت های خود بیشتر استفاده کند که این امر نه تنها در وقت صرفه جویی نموده بلکه فرآیند پیشگیری و کشف جرم را کوتاه نموده است و از طرفی با بکارگیری رایانه ها توانسته بوسیله مدلهای مختلف رایانه ایی تحلیل جرایم به نسبت توزیع جغرافیایی جرم و مقابله با آن، وقوع جرایم در آینده را نیز پیش بینی و برای مقابله با آن چاره اندیشید. لذا نوآوری و خلاقیت موجب می شود، سالانه به طور معمول بیش از 130 میلیون یورو، ارزش وقت برای پلیس صرفه جویی می شود.
    کلیدواژگان: دانش پلیسی، خلاقیت و نوآورانه، پیشگیری و کشف جرم
  • بتول فقیه آرام * صفحات 179-196
    زمینه
    در قرن حاضر نظریه مهمی به منظور توضیح تفاوت های فردی به وجود آمده که نظریه هوش های چندگانه است ونقش کلیدی در خلاقیت افراد دارد. از سویی دیگر کارآفرینی نیز در عمل توانایی خلق یک چیز از هیچ است. از عمده ترین جریان های حاکم بر حیات بشری در آغاز هزاره سوم میلادی فرایند کارآفرینی و خلاقیت است که اساس و بسترساز تغییر و تحول و دگرگونی است. در این راستا به نظر می رسد مسئولان رشته های مختلف علوم تربیتی باید در جستجوی عواملی باشند که با کارآفرینی ارتباط داشته و قابلیت پیش بینی و تاثیرگذاری بر آن را داشته باشند و در محیط دانشگاه ها با برنامه ریزی بر روی آن ها و همچنین آموزش های لازم دانشجویان برای خوداشتغالی آماده کنند.
    هدف
    هدفاز این پژوهش بررسی رابطه هوش های چندگانه با ویژگی شخصیتی کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان کارشناسی ارشد بوده است.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش آن را کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به تعداد279نفر در سال تحصیلی 1394-95 تشکیل دادند. با استفاده از نمونه گیری طبقه ای سهمی 162 نفر مطابق جدول مورگان انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های موردنیاز از سه پرسشنامه استفاده شد:1-پرسشنامه هوش چندگانه 2- پرسشنامه ویژگی شخصیتی کارآفرینی 3- پرسشنامه خلاقیت. برای به دست آوردن روایی پرسشنامه از روش محتوایی و صوری استفاده شد. ضریب پایایی از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی و آزمون های همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین هوش زبانی – کلامی، هوش ریاضی – منطقی، هوش جسمی – حرکتی، هوش فضایی، هوش درون فردی، هوش میان فردی، هوش طبیعت گرا، با ویژگی شخصیتی کارآفرینی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که با شناسایی دقیق و درست انواع هوش ها در دانشجویان می تواند بسترساز کارآفرین شدن و یا اینکه سبب بروز روحیه کارآفرینی در دانشجویان و زمینه ساز ایجاد خلاقیت در دانشجویان شوند.
    کلیدواژگان: هوش چندگانه، ویژگی شخصیتی کار آفرینی، خلاقیت
  • فریبرز درتاج *، عباس عباس پور، سارا شریعت، علی دلاور، اسماعیل سعدی پور صفحات 197-218
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل پرورش استراتژیست در شرکت ملی نفت طرح ریزی شد.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف در دسته ی پژوهش های کاربردی و از منظر روش شناختی در دسته ی پژوهش های آمیخته قرار دارد. در بخش کیفی مبتنی با رویکرد نظریه داده بنیاد- و توسط مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته از نمونه ی پژوهش (24 نفر از خبرگان صنعت و دانشگاه) داده های پژوهش گرداوری شد. سپس کدگذاری ها انجام شده و اقدام به شناسایی ابعاد، مقولات اصلی و زیر مقوله ها و مفاهیم مرتبط با هر یک از کدهای به دست آمده نمودیم و در نهایت برازش مدل پارادایمی تحقیق با استفاده از داده های کمی جمع آوری شده (320 نفر) آزمون شد.
    یافته ها
    نتایج کیفی تحقیق نشان دهنده 11 مقوله اصلی و 24 مقوله فرعی و 99 مفهوم بود، که در قالب مدل پارادایمی پرورش تفکر استراتژیست و خلاق شامل: شرایط علی (عوامل فردی، عوامل سازمانی و گفتمان سازی)، مقوله ی مرکزی تفکر استراتژیک و خلاق (دید سیستمی، تفکر مفهومی، آینده نگری و نگرش فلسفی)، عوامل مداخله گر محیطی برون و درون سازمانی، عوامل زمینه ای (بستر فرهنگی، زمینه یادگیری، عوامل روان شناختی و استقلال سازمانی)، راهبردهای استعدادیابی و جذب و نگهداشت و پیامد پرورش تفکر استراتژیک و خلاق شامل: توسعه تفکر استراتژیک و خلاق، فراهم نمودن زمینه طراحی و استقرار نظام دیده بانی و خلاقیت در شرکت ملی نفت و روابط بین ابعاد مختلف آن را نشان داد و شاخص های برازش منتج از یافته های کمی حکایت از برازش مناسب داده ها با مدل و تایید فرضیه های منتج از مدل داشت.
    کلیدواژگان: پرورش تفکراستراتژیک، روانشناسی استراتژیک، استراتژی، شرکت ملی نفت، خلاقیت
  • عزت الله قدم پور *، لیلا امیریان، سجاد خدایی صفحات 219-240
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر نگرش به خلاقیت و نشاط ذهنی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش نیمه آزمایشی در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی 97-1396 بود. نمونه پژوهش 40 نفر از دانشجویان مذکور بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل هر گروه 20 نفر جایگزین شدند. قبل و بعد از اجرای آموزش تفکر انتقادی برای سنجش نگرش به خلاقیت، از آزمون نگرش به خلاقیت شیفرن (2003) و برای سنجش نشاط ذهنی، از پرسشنامه نشاط ذهنی ریان و فردریک (1997) استفاده شد. آموزش تفکر انتقادی برای گروه آزمایش به طور جداگانه، 10 جلسه 90 دقیقه ای اجرا گردید و از دو گروه پس آزمون به عمل آمد. در این مدت برای گروه کنترل هیچ آموزشی اعمال نشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که آموزش تفکر انتقادی باعث افزایش نگرش به خلاقیت و نشاط ذهنی دانشجویان شد (97/6=F، 003/0>P).
    نتیجه گیری
    توجه به آموزش تفکر انتقادی در افزایش نگرش به خلاقیت و نشاط ذهنی در دانشجویان یکی از ضرورت های پژوهش محسوب می شود و برگزاری دوره هایی در این زمینه در مراکز آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، نگرش به خلاقیت، نشاط ذهنی
  • زهرا اشرف سادات بیدگلی، داریوش نوروزی، حمیدرضا مقامی * صفحات 241-262
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فناوری های هوشمندسازی مدارس (مدارس هوشمند) بر خلاقیت دانش آموزان بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا نیمه آزمایشی با استفاده از روش پیش آزمون-پس آزمون دو گروهی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر تهران بودند. بر اساس شرایط و طرح انتخاب شده در این پژوهش و همچنین امکانات اجرایی تعداد 50 نفر از دانش آموزان با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای به عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. معیارهای ورود افراد نمونه به پژوهش عبارت بودند از : 1-رضایت والدین. 2- تجانس فرهنگی کودکان ار لحاظ نوع آموزش های قبلی 3- عدم وجود سابقه طلاق و جدایی در خانواد آن ها 4- عدم ابتلا به اختلالات یادگیری و... . لازم به ذکر است که دانش آموزان در دو گروه به مدت یک ترم (یک گروه روش سنتی و دیگر گروه در مدارس هوشمند) آموزش دیده بودند. ابزار اندازه گیری آزمون خلاقیت تورنس بود که خلاقیت را در 4 بعد، سیالی، انعطاف پذیری، ابتکار و بسط اندازه گیری می کند. روایی و پایایی آزمون هم در پژوهش های پیشین و هم در این پژوهش مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هوشمند سازی مدارس بر خلاقیت دانش آموزان تاثیر مثبت و معناداری داشته است و بین نمرات خلاقیت دانش آموزان با احتساب متغیرهای کنترل و و تعدیل نمرات پیش آزمون در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    لازم است برنامه ای جامع برای ورود فناوری اطلاعات به مدارس و هوشمندسازی آن ها در راستای ارتقا خلاقیت دانش آموزان تدوین و ارائه شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، تورنس، فناوری آموزشی، هوشمندسازی مدارس، تکنولوژی آموزشی
|
  • Golnaz Azhdari, Mohammad Lagzian *, Ali Shirazi, Marjan Fayyazi Pages 1-32
    Background
    Knowledge in the economies of the countries is of great importance, and knowledge base enterprises as knowledge producers and commercializes have a strong role in the knowledge economy. The executives of knowledge base enterprises are expert people with technical expertise who do not necessarily have much knowledge about management functions. Human resource management is one of the main functions of management, which predicts the failure and success of these companies.
    Purpose
    The purpose of this paper is to investigate the process of human resource management in knowledge base enterprises. The main question is: what processes of human resource management are carried out and prioritized. Also, this paper examines the effect of HR departments and the number of human resources on the performance of human resources management processes.
    Method
    The sample of this research is about 168 managers and experts of human resource management in knowledge base enterprises.
    Results
    The results of this study showed that employing functions, recruitment interviews, application schedules, staff structure and payment, contingency and positional payments, and rewards for specific groups are performed in over 90% of these companies. The results showed that the functions of the staff classification and payment structure, employee benefits and retirement plan, bonus management system, employee communication and health and safety, the existence or absence of a unit of HRM affects them.
    Conclusion
    Since this research explores the functions of HRM in separately, these results are beneficial for researchers as well as for managers of these companies. Also, policymakers use the results of this research to empower these companies in a targeted way.
    Keywords: HRM in knowledge base enterprises, knowledge base enterprises, SME
  • Zahra Akhoundi, Reza Afhami * Pages 33-70
    Background
    Considering the significance of creativity in global development, the emphasis on its development at an early age, and the role of art in its flourishing on the one hand and the concern about “the Creativity Crisis” and lack of understanding concerning creativity in schools on the other hand, necessitate innovative and applied solutions in the present age.
    Objective
    The present study aims to provide an applied pattern for promoting the creativity of elementary school students through music experiences with usability by Iranian non-specialized teachers and its validation.
    Method
    This research has been conducted in three studies. In order to design the intended pattern with the applicability by non-specialized teachers in elementary schools, first and second surveys include assessing the implementation of the artists’ educational practices in the creativity development with musical concepts and Cage’s pedagogical experiences, the prominent musician, teacher of the 20th century, which were evaluated by two rounds of a self-made Delphi questionnaire with concepts and pedagogical practices used to fostering creativity, and determined by experts in three areas of education, art, and music.
    The third Experimental research, with the purpose of validating the discovered pattern, was conducted by a non-specialist teacher on a group of primary girl students, with a pre-post test of Torrance Creative Thinking Test (TTCT; figural version of form A).
    Results
    The findings indicate acceptance of some dimensions of the artist's educational model and Cage’s pedagogical experiences as a set of strategies for implementing in Iranian schools, according to experts and the third study also showed the significant difference between experimental and control group on creativity dimensions, fluidity, originality, flexibility, and the overall creativity score except expandability.
    Conclusion
    The analyzes indicate the effectiveness of the intended pattern on the creativity development of primary school children and its use by non-specialized teachers in the educational environment of Iran.
    Keywords: Creativity Development Pattern, Creativity Through Music Education, Fostering the Creativity of Primary School Children, John Cage
  • Zohre Mohamadi *, Farid Ghaemi Pages 71-106
    Goals: This study is an investigation of innovative technology in writing skill. To this end, the potential of a designed innovative e-collaborative writing website with unique features in creating opportunities in improving writing ability, fostering creativity in managing discourse through negotiation of form (NOF) and negotiation of meaning (NOM) in comparison with collaborative writing of Iranian learners .
    Method
    60 Iranian intermediate EFL learner's writing performances in two writing modalities were analyzed with respect to their potential in increasing writing achievement scores and creating a medium for NOM and NOF were analyzed. Data were collected through pretest/posttest measures, conversation and log analysis of form and meaning negotiations in collaborative and e-collaborative writing and open coding of student reflective essays.
    Results
    Multivariate analysis of co-variance and chi-square analysis indicated that learners had higher writing scores and negotiation of meaning and form in e-collaborative.
  • Seyed Habibollah Mirghafoori *, Ali Morovati Sharifabadi, Amir Ehsan Zahedi Pages 107-142
    Innovation is one of the important features of today's organizations in the field of environmental changes,globalization and the profound change of consumer preferences and customer demands as a factor of business successes, and a way of entering the global markets. Also commercialization and transmission of research findings to the industry and marketing are undoubtedly one of the most complex stages of innovation process. Experiences of different countries show that small and medium-sized enterprises (SMEs) play a key role in technology development, economic prosperity and employment. According to the most of the scholars, they are the foundation of knowledge-based economy. As a result, the present study intends to shed some light on innovation and commercialization in knowledge-based companies which is an essential issue. The aim of this study is to develop an integrated model for developing the innovation and commercialization level of knowledge-based companies in Iran. This research is a kind of qualitative research that is conducted using grounded theory approach. The statistical population consisted of experts in the field of knowledge-based companies which were selected through theoritical sampling.Finally 13 managers of knowledge-based companies in Tehran province were selected as participants in the research. A semi-structured interview was used for data gathering with general guidance. to obtain reliability and validity of the data, two methods of reviewing participants and non-participants’ experts in the research were used. Based on data analysis, "Entering the market" is an axial phenomenon in developing the innovation and commercialization level of knowledge-based companies, and based on causal conditions, intervening conditions and context conditions, strategies are developed and the final model is presented.
    Keywords: Innovation, Commercialization, Knowledge, based, Grounded Theory Approach
  • Gholamhossein Biabani *, Rohollah Rohzade Pages 143-178
    Background
    The effect of creativity and innovation on crime prevention and detection causes police to play a very important role and helps police to implement their objectives using creative and innovative methods in confronting criminals. In fact, creativity is the basis and pillar of police updated status and only by applying creativity can police identify their various issues.
    Aim: This article is intended to determine what effects the creative and innovative knowledge has on police missions in preventing and detecting crimes and it seeks to ascertain whether the police can directly benefit from innovative knowledge or utilize the present technology.
    Research
    Method
    The method used in this article is of applied type from quality or nature point of view and it is of descriptive – analytical type.
    Findings: The police have spent four periods which is the first new police approach to enter the innovative domain of community policing whose methods are different and often face changes in the course of time. But the more innovative changes happen more often in police, the more positive and benefits it will offer for the society. Police innovations can be divided into four categories such as planning, executive, technical and strategic.
    Conclusion
    Since 1980s police have been able to apply more innovative knowledge in their missions which not only it has saved time but it has also reduced the process of crime prevention and detection and in addition, by using computers, police have been also able to predict the occurrence of crimes in the future through various computerized crime analysis models in regard to crime hot spots in order to counter them and to take necessary measures to fight against them. Therefore; innovation and creativity contribute to normally saving 130 million Euros worth of police time.
    Keywords: Police Knowledge, Creativity, Innovation, Crime Prevention, Innovation
  • Batoul Faghiharam * Pages 179-196
    The purpose of this research is to investigate the relationship between multiple intelligences and personality characteristics of entrepreneurship and creativity of graduate students of the Faculty of Education and Psychology of Islamic Azad University, Islamshahr Branch in the academic year of 1394-95. The present research is a descriptive method of correlation. The statistical population of this study was all students of the Faculty of Education and Science of Islamic Azad University, Islamshahr Branch, in the number of 279 students in the academic year of 1394-95. Using a proportional sampling, 162 subjects were selected according to Morgan's table. Three questionnaires were used to collect the required data: 1- Multiple Inventory Questionnaire 2- Entrepreneurial Characteristics Questionnaire 3- Creativity Questionnaire. To obtain the validity of the questionnaire, the content and form method was used. Reliability coefficient was calculated by Cronbach's alpha. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics and correlation tests and multiple regression analysis were used. The results showed that there is a direct and significant relationship between linguistic intelligence, logical intelligence, logical intelligence, physical-motor intelligence, spatial intelligence, intrinsic intelligence, interpersonal intelligence, nature-oriented intelligence, and personality traits of entrepreneurship.
    Conclusion
    According to the findings, it can be concluded that by accurately identifying the types of intelligences in students, they can be the basis for creating an entrepreneur or the emergence of entrepreneurial spirit in students and the basis for creating creativity in students.
    Keywords: Multiple Intelligence, Personality Characteristics of Entrepreneurship, Creativity
  • Fariborz Dortaj *, Abbas Abaspour, Sara Shariat, Ali Delavar, Esmaeil Sadipour Pages 197-218
    Purpose
    the aim of current mixed method research was to explore the strategist and creative developing model for Iran Oil Company.
    Methodology
    This research study is applied research .In terms of its level this research study falls into the category of exploratory research; methodologically it is in the category of mixed methods. In the qualitative part which is based on data theory approach, the required data were gathered by means of semi structured interviews. The number of participants who were involved in the study 24 experts in industry and at universities. After collecting the data, they were encoded; then, necessary measurements were taken to determine dimensions, main categories, subcategories, and relevant concepts related to our coding system. After having gained a coded table which was pivot and selective and finally, the goodness of fit of the paradigmatic research model was developed (n=320).
    Findings: The qualitative findings of this study included eleven main categories, twenty four subcategories, and ninety eight concepts. Concepts which were related to development strategists included causative factors (individual factors, organizational factors, and discourses), the category of central strategic thinking (conceptual and organizational thinking, foresight, and philosophical attitudes),obstructive factors (both inter organizational and intra organizational factors), contextual factors (cultural context, psychological factors, and organizational independence), strategies to identify the talented, attract them, and retain them, the outcomes of the establishment of monitoring system, strategic thinking, and the process of developing experts in our oil company .
    Keywords: strategist development, strategic psychology, Strategy, Oil Company, Creativity
  • Ezattolah Ghadampour *, Leila Amirian, Sajad Kkhodaei Pages 219-240
    Aim: The purpose of this study was to determine the effectiveness of critical thinking training on the creativity and mental vitality Lorestan University of Medical Sciences students in the academic year of 2017-2018.
    Method
    A semi-experimental research was carried out in the form of pre-test and post-test design with control group. The statistical population included all male and female students of Lorestan University of Medical Sciences. The research sample consisted of 40 students who were selected through purposeful sampling and were randomly assigned to either control or experimental groups of 20 subjects. For measuring attitude toward creativity, before and after the implementation of critical thinking training, Shiferan's attitude to creativity test (2003) and mental health aversion were used from Ryan and Frederick (1997). Critical thinking training for the experimental group received 10 sessions of 90 minutes, and after the course, two groups were subjected to post-test. During this period, no training was performed for the control group. Covariance test was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that teaching critical thinking enhances creativity and intellectual vitality were students (F=6/97, p
    Conclusion
    Thus, according to the teaching of critical thinking in creativity and vitality subjective necessity of holding periods are research and training centers in this area is recommended.
    Keywords: Critical thinking, attitude to creativity, mental vitality
  • Zahra Ashraf Alsadat Bidgoli, Darush Noroozi, Hamid Reza Maghami * Pages 241-262
    The purpose of this study was to investigate the effect of smart schools (smart schools) on student creativity. The method of this study was applied to the target and in terms of semi-experimental method, using two groups of pre-test and post-test. The statistical population of this study was all high school students in Tehran. Based on the conditions and design chosen in this research, as well as the executive facilities, 50 students were selected by multistage cluster sampling method. The criteria for entering the sample population were: 1- Parental satisfaction. 2- The cultural convergence of children in terms of the type of previous education; 3. The absence of divorce history and separation in the family; 4. Failure to learn learning disorders; It should be noted that the student was trained in two groups for one semester (one group of traditional methods and another in intelligent schools). The measure of the Torrance creativity test measures measurements of creativity in 4 dimensions, fluidity, flexibility, inventiveness and expansion. Validity and reliability of the test were confirmed both in previous studies and in this research. The results showed that school intelligence has a positive and significant effect on students 'creativity. There is a significant difference between the student's creativity scores, taking into account the control and moderation variables of the pre-test scores in the two groups. Therefore, it is necessary to develop a comprehensive program for the introduction of information technology into schools and their intelligence in order to promote the creativity of students.
    Keywords: Creativity, Torrance, School Smartization, Educational Technology